Binnenplaats wordt groene ontmoetingsruimte

In opdracht van Cofinimmo kreeg het kantoorgebouw aan de Jules Cockxstraat in Oudergem een totale opfrissing met een aangepast interieur en nieuwe signalisatie.

Bij deze metamorfose hoort ook een nieuwe invulling van de binnenplaats van het gebouw. Avantgarden maakte al eerder een ontwerp bekend voor de binnentuin. Ondertussen werd dit ontwerp gerealiseerd door ELM.

Het resultaat is een aangename binnentuin die medewerkers en bezoekers verwelkomt. De binnenplaats is toegankelijk voor brandweer, en vormt het sluitstuk in dit project rond aangenaam en kwalitatief gebruik van de kantoorruimtes.  Verschillende zitmogelijkheden nodigen uit tot ontspanning. Dat kan wel of niet met een koffie uit de nieuwe koffiebar.

Na een uitgebreide zon- en windstudie en technisch onderzoek werd het volledig verharde binnenplein omgevormd tot een groene oase. De daktuin wordt afgesloten met een nieuwe poort-en sasconstructie die het gebouw en de tuin van een opvallende entree voorziet. De centrale ronde opening voorzag de ondergrondse parking van daglicht, maar functioneert nu ook als verbinding van de twee hoofdtoegangen en als verblijfsruimte.

 

Opdrachtgever: Cofinimmo

Ontwerp omgeving: Avantgarden

Uitvoerder: ELM (Estate Landscape & Management)