De Weverij: een groene oase midden in de stad

De Weverij is een ambitieus woonproject in het centrum van Sint-Niklaas. Een oude industriële site midden in de stad werd getransformeerd tot een groen woonerf met appartementen en assistentiewoningen.

In de architectuur van Inarco is er een duidelijke knipoog naar het industrieel verleden van de site. Avantgarden voerde eerst een omgevingsstudie uit, en ontwierp een landschap dat jong en oud aanspreekt.

In de speelzone leven de jongsten zich uit op de speeltoestellen, terwijl ouders vanaf de zitbanken een oogje in het zeil kunnen houden. Een barbecuezone en petanquebaan nodigen bewoners van verschillende generaties uit tot ontmoeting.

De gedeelde groene ruimtes vormen een aantrekkelijk alternatief voor grote privétuinen, die in midden in een stadscentrum vaak moeilijk te vinden zijn.