35 jaar ervaring, visie en kennis

Na hun studies aan het Hoger Rijksinstituut in Vilvoorde richtten Peter Adams en Luk Logist in 1980 een studiebureau voor tuin-en landschapsarchitectuur op: Avantgarden. Daarin combineren ze studie en ontwerp om te komen tot een evenwichtige omgevingsaanleg. Sinds enkele jaren zijn ook Marc Verhoeven en Bart De Keyzer partners bij Avantgarden.

De afgelopen 35 jaar groeide Avantgarden uit tot een team van uiteenlopende deskundigen met verschillende specialisaties. Avantgarden bundelt alle expertise en ervaringen van de medewerkers om in te spelen op de vragen van architecten, projectontwikkelaars, particulieren, aannemers en overheidsdiensten.

Meer over de visie van Avantgarden leest u bij ‘Aanpak’.

Avantgarden Team

Peter Adams

Mede-oprichter en managing director

Luk Logist

Mede-oprichter en managing director

Marc Verhoeven

Chief Operating Officer

Bart De Keyzer

Chief Landscape Design

Geert Nauwelaers

Landschapsarchitect

Elisabeth Laute

Projectlandschapsarchitect en stedenbouwkundige

Jeff Alls

Projectlandschapsarchitect en ecologisch adviseur

Maarten Eggermont

Projectlandschapsarchitect

Miek Van Herreweghe

Projectlandschapsarchitect en ruimtelijk planner

Anne Tillemans

Directieassistente

Olivier Foubert

Projectlandschapsarchitect

Damien Dubois

Projectlandschapsarchitect

Hans Erens

Projectingenieur
Tom Van Meirhaeghe

Tom Van Meirhaeghe

Projectleider
Eveline-Vekemans

Eveline Vekemans

Landschapsarchitect
Erin_Ogilvie

Erin Ogilvie

Projectlandschapsarchitect

Ontwerp en studie, aanleg en onderhoud

Avantgarden benadert tuinen als architectuur in de buitenruimte. Een doordachte groeninrichting moet goed aarden in zijn omgeving en voldoen aan alle eisen van zijn gebruikers. Daarom steunt de aanpak van Avantgarden op grondige studie en deskundige aanleg.

De werking van Avantgarden is tweeledig: enerzijds een studiebureau voor tuin- en landschapsarchitectuur; anderzijds een aannemer voor de realisatie van particuliere tuinen en publieke en semipublieke landschapsprojecten.

Studiebureau

Elk Avantgarden-project, of het nu particulier, publiek of semipubliek is, vertrekt van een grondige studie. Daarbij horen opmetingen, grondontleding, juridische status van het terrein, ontwerp- en uitvoeringsplannen, lastenboeken en meetstaten en opleveringsprocedures. Dat alles gebeurt natuurlijk in bespreking met opdrachtgevers, overheden en andere actoren.

Daarnaast kan u een beroep doen op Avantgarden als partner voor BREEAM-studie, hydrologie, boominventarisaties, verbeteringsprojecten en duurzaamheidsstudies in het algemeen zoals biodiversiteit. Voor een aantal studies werkt Avantgarden samen met externe specialisten.

Uitvoering

Voor het projectwerk levert Avantgarden volledige studies af, waarvan een aantal op vraag van de opdrachtgever in eigen beheer kunnen worden gerealiseerd. Avantgarden werkt daarvoor samen met eigen uitvoerders en onderaannemers. Dit zijn ‘Design and Build’-opdrachten. Particuliere tuinen worden in principe steeds in eigen beheer gerealiseerd, van ontwerp over uitvoering tot nazorg.

Locatie

De meeste projecten van Avantgarden liggen in België en Luxemburg. Voor particuliere tuinen reizen wij de wereld rond: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Cambodja, de Verenigde Staten, Brazilië en Israël.